• 欢迎您访问河北成考网,本站为民间交流网站!  今天是2019年10月18日星期五
  • 河北成考网提供河北各院校成考辅导报名,咨询电话:
城市:
成考系统:
所在位置:河北成考网 > 试题题库 > 高起专 > 正文

2017年河北成考高起点英语考试真题及参考答案

2019-05-30 09:40:40   来源:河北成考网    点击:
作者:余老师

  以下试题是河北成考网为各位成考考生准备2017年河北成考高起点英语考试真题,祝愿各位考生可以在接下来的考试中超常发挥,逢考必过。

  2017年成人高等学校高起点招生全国统一考试

  英 语

  本试卷分第I卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。满分150分。考试时间120分钟。

  第I卷(选择题,共105分)

  一、语音知识:共5小题;每题1.5分,共7.5分。在下列每组单词中。有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词。

  1. A. handsome B.candle C.distance D. land

  2. A. meat B. ready C. heat D. seat

  3. A. bottom B. colou C. Monday D. ton

  4. A. billion B. lab C. table D. comb

  5. A. tooth B. month C. father D. method

  二、词汇与语法知识:共15小题;每题1.5分,共22.5分。从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项。

  6.Johnson will phone his mother as soon as he in Kunming.

  A. arrived B. arrives C. will arrive D. iS arriving

  7.The young policeman asked her name was.

  A. when B. who C. why D. what

  3. This song is very with young people.

  A. pleasant B. popular C. favourite D. beautiful

  9. The family at a small hotel for the night.

  A. put up B. went up C. got up D. jumped up

  10.“We can't go out jin this weather.”said Bob, ou of the window.

  A. to have looked B. looked C. looking D. to look

  11.-Let'S go to the concert tonight. Mary.

  -Sorry.I .I have to help my mom with the housework.

  A. needn't B. can't C. mustn't D. shouldn't

  12.I chose this coat in the end because ones were all too expensive.

  A. the others B. another C. others D. the other

  13.We got to the cinema late the heavy taffic.

  A. because of B.instead of C. according to D. except for

  14. David has decided football at the end of this season.

  A. give up B. giving up C. to give up D.having given up

  15.Clearly, object of the game is to improve children's math skills.

  A.不填;the B. an;the C.不填;不填 D. the;不填

  16. arriving home she found her old friend alrendy there.

  A.On B. For C.By D. With

  17. He says he has the T-shirt, I've never seed him wear it.

  A. after B. since C. although D.if

  18. When Anna the room,a group of young men were talking eagerly round the table.

  A. enters B. has entered C. was entering D. entered

  19. -Do you mind if I open the window?

  - .

  A. Yes ,please B. No,go ahead C. No. please don't D.Yes,you'd better do.

  20. A museum in the city centre next year.

  A. will be built B. will buil C. was built D. built

  三、完形填空:共15小题;每题2分,共30分。通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选择项中选出可填入相应空白处的最佳选项。

  Over the summer. my family took a trip to Icelto see the natural beauty of it. Little did I 21 I would wake up one morning to have my eyes swelled up(肿胀)like balloons! I was frigbtened, So many questions were 22 through my head. Am I allergic(过敏的)to something? Was there some Icelandic discase that I 23 ?The only help I received was some allergy medicine 24 a clinic nearby. Nothing Was working.

  When the trip was over,I went to see my doctor, She gave me eye drops, but clearly they weren't worth the time or 25 the swelling got worse worse.

  I finally decided that it would be best for me to 26 being so sad take it easy havefun. It was summer after all.I had a fun night with my friends as if nothing was 27 .The next morning I woke up went to 28 how swollen my eyes were,only to find myself 29 at my normal face, It was a miracle(奇迹).I 30 asking myself why I hadn't done that earlier. Was being with my friends having fun really the 31 to my problem?

  To this day I still do not know what I had,32 do any of the many doctors that I 33 during the summer, I would really like to go back to Icelto see the Northern Lights, 34 I am very much frightened that I am just allergic to the country. I hope I never 35 having such terrible swelling in my eyes ever again.

  21. A. know B. doubt C.insist D. fear

  22.A.cutting B.going C.pulling D.hurrying

  23. A. caused B. fought C.caught D. treated

  24. A. on B. from C. with D.to

  25. A. pain B. adventure C. weight D.money

  26. A. tnr B. mind C. prefer D. stop

  27. A. fair B. mistaken C. similar D. wrong

  28. A. check B. explain C. describe D. mark.I

  29. A. aiming B. looking C. waving D. pointing

  30. A. missed B. kept C. regretted D. excused

  31. A. way B. relation C. answer D. dewgtion

  32. A. neither B. none C. either D. no

  33. A. hated B. employed C. disappointed D. visited

  34. A. so B.or C. but D. for

  35. A. finish B. forgive C. experience D. consider

  四、阅读理解:共15小题;每题3分,共45分。阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出最佳的一项。

  When you go on your iob interview(面试),be sure to dress well,be on time,do your research NEVER ask any of the following questions:

  1."How quickly could I be promoted(晋升)?”

  An employer first of all wants an employee to be happy with the position they have.Ambition(抱负)is good, but there is a time place to discuss promotion,it's not during an interview.

  2."Will be able to work from home?"

  This is basically telling your future boss—before you've even started—that you're too lazy to come into the office.

  3."How much vacation time does this position offer?"

  Althouh this could be asked this is the type of infomaion you should get AFTER you've been offered a position not before.

  4."Will I have to work with a team?.”

  Almost all jobs need some kind of teamwork,so any sign that you are not a good team player will leave you with unfavorable point in an employer's eyes.

  5."Does this position come with a handsome pay?"

  The pay is usually discussed after a position has been offered. If an employer offers this subect, feel free to discuss it. Otherwise. irv not to look like you are interested only in things for your own good An employer will more readily hire someone interested in bettering themselves the company as a whole.

  36.An employer usually expects an employee to be .

  A. hungry for promotion B. satisfied with the vacation

  C. pleased with the position D curious about the workplace

  37.Asking to work from hom may your future boss think that .

  A. you want to stay away from your boss B. you work beter at home

  C. you're unwilling to meet others D you're too lazy to come into the office

  38. When can you offer the subject of pay?

  A. Before you ask about teamwork B. After you get the job

  C At the end of your interview. D.At the beginning of your interview.

  39. What might be the best title of this text?

  A Questions Not to Ask in a Job Interview B How to Dress for a Job Interview

  C.Clever Answers to Interview Questions D Proper Time for a Job Interview

  B

  Maria Mitchell(1818-1889,the first woman astronomer(天文学家)in the United States, was born in Nantucket. Massachusetts. Her parents valued education insisted on giving her the same quality of education that boys received

  Her father. William Mitchell, was an astronomer teacher himself. When he built his own school, Maria became a student also a teaching assistant to him. At home. Marias father taught her to watch the stars other natural objects in space using his personal telescope(望远镜).

  Later she went to work at the library of the Nantucket Atheneum. Over the next tweny years. she further developed her interest in reading as many books as she could.She spent her nights watching the sky closely with her father.

  On October 1, 1847,Maria discovered a comet(彗星 )by merely using a two-inch telescope. Some years before, King Frederick VI of Denmark had set up prizes to each discover of a"telescopic comet". The prize was to be given to the"first discoverer"of each such comet because comets were often discovered by more than one person.

  There was once a question of who should be the winner. As the story goes, francesco de Vico had discovered the same comet two days later, but had reported it to the European vor. She won the prize in 1848 became a big name the world over. The comet was named“ Miss mitchell's Comet.”

  40. What ean be learnt about Marias parents according to the text?

  A. They came from low-income families.

  B. They gave Maria equal chance for education

  C. They were both astronomers

  D. They were both teachers.

  41. Whe played the most important role in Maria's great achievement?

  A. King FrederickⅥ B Francesco de Vico

  C. Her father D. Her mother

  42. What problem did Maria meet with in winning the prize?

  A She named the comet on her own

  B. She did not use the required telescope.

  C. She did not report her discovery in time

  D. She discovered the comet with her father

  43. When did Franeeseo de Vico discover the comet?

  A.In1818 B.In1889 C.In1848 D.In1847

  C

  Many schools have their art programs removed in an effort to improve test scores money. However, some researchers believe that this is not correct. Students can some basic skills in art class that they cannot find in a normal classroom.

  Allow me to share why you have to take art class.

  First most important,it stimulates creativity(激发创造力) Art schools encourage you to think outside the box be creative enough to create something artistic.It can be used not only in art but in life,too.

  Besides,it helps you make the right choice. In art class, you are usually free to do what you want. In every art class, you are required to make decisions that can determine what your painting will turn out to be.

  In addition, students can learn the art of critical(批判性的) thinking as a skill of observation(观察). For example, art students find ways to imagine, That is a skill they need to beome better readers problem settlers,

  What is more,it is noted that the company's bosses are actively looking for employees who can think creatively. Creative thinking is one of the most important skills that students can learn in art courses.

  Finally, students who are trained in art class have interesting mental habits. They low to work on a task for a long time how to continue to work even if they are discouraged. They are better for creating a link between the classroom the outside world. In addition,children who do art work are able to look back on their work make iudgments about themselves.

  44.Why are art programs removed from many schools?

  A. To make students have their own hobbies

  B. To improve students'test scores save money.

  C To help students some job skills

  D To give students more free time

  45. What is the most important quality students develop in art class?

  A. Determination B.Carefulness C.Creativity D.Honesty

  46. What can we learn from the text?

  A. Art students are easily employed.

  B. Art programs may bring a lot of money.

  C. Art class can help students in many ways.

  D Art teachers should pay more attention to tests.

  D

  You know what a hotel is, of course. perhaps, you also know what a condo is-aresidntial(居住的)building divided into seprate uniots that are owned by different people.What you may not know is that in someU.S. cities, the two have come together into somethingcalled a “condo hotel”.

  Some condo hotels can now be found in beach mountain towns a few small cities,However, none is more famous than the great 105-year-old Plaza Hotel in New York,on Fifth Avenue across from Central Park. The Plaza closed for repair in 2005. When it reopened two years later,more than half of it had been changed into one of these modern condo hotels.

  Here's how it works: You buy what equals to an apartment(公寓). If it's at'The Plaza,it will cost you between $1.5million $9 mllion. So you own a part of the building. But there's some inconvinience. You may stay there no more than 120 days a year. hereion. The rest of the time,the hotel's workers can book guests into your place, just as they would in the regular hotel's rooms. So if you're lucky rich,you can now live in really special quarters up to almost one thid of the year. While others pay off your mortgage(房贷)the rest of the year.

  So far,a great monry of the nation's condo hotel units have been purchased not by rich people but richer companiesm, including foreign ones. They want a nice place for their bosses to stay when they are in town or working late at the office.

  47.A condo is a place where people .

  A. live B. work C. eat D. study

  48.How long can you stay in your own condo hotel unit a most each year?

  A.120 days B. One month C. Half a year D. Three months.

  49. What does purchased in the last parngraph probably mean?

  A. Closed. B. Bought. C. Damaged. D. Repaired.

  50. What do we know about a condo hotel?

  A.It is designed by rich companies. B. It is built for foreign travellers.

  C. It is usually sold at a low price. D.It is owned by different people.

  第Ⅱ卷(非选择题,共45分)

  五、补全对话:共5句;每句满分为3分,共15分。根据中文提示,把对话中缺少的内容写在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

  提示:Lucy要去艺术展览中心,向一位男士问路,该男士告诉她如何前往。(L=Lucy;S=Sir)

  L: Excuse me ,sir. 51 the Art Exhibition Centre?

  S:Yes but it is quite far.It'S about an hour'Swalk.You can take a bus there.

  L: 52 ?

  S:You can take Bus No. 15.

  L: 53 ?

  S:About 20 minutes. you can also take a taxi.

  L:Taxi? That'S a good idea. Thank you very much.

  S: 54 .

  L:Goodbye.

  S; 55 .

  六、书面表达:满分30分。

  假设你是李华,在你校工作的Smith博士即将回国,你们班同学打算为他举行欢送会。请写信邀请他参加并告诉他具体安排:

  参加人员 全班同学和英语老师

  时间 10月27日,星期五,晚上19:00 21:00

  地点 8号楼1002室

  内容 学生表演歌舞

  Smith博士讲话

  注意:1.词数应为100左右

  2.生词:欢送会farewell party

  Dear Dr. Smith,

  Looking forward to your early reply.

  Yours,

  Li Hua

  2017年成人高等学校高起点招生全国统一考试

  英语答案及评分参考

  一、语音知识

  1.A 2.B 3.A 4.D 5.C

  二、词汇与语法知识

  6.B 7.D 8.B 9.A 10. C 11.B 12.D 13.A 14.C

  15.D 16.A 17.C 18.D 19.B 20.Ac

  三、完形填空

  21.A 22.B 23.C 24.B 25.D 26.D 27.D 28.A 29.B 30.B 31.C 32.A 33.D 34.C 35.C

  四、阅读理解

  36.C 37.D 38.B 39.A 40.B 41.C 42.C 43.D 44.B 45.C

  46.C 47. A 48.A 49.B 50.D

  五、补全对话

  51. Could you tell me the way to.

  52. Which bus should I take

  53. HOW long will it take

  54. YOU're welcome

  55. Bye

  六、书面表达

  One possible version:

  Dear Dr. Smith.

  How are you doing recently?

  As you are going to leave China. we intend to hold a farewell party for you on Friday.October 27th at Room 1002 ,Building 8. I'm writing to invite you to join the party. It will begin at 7:00 P. m. last two hours. On that evening,all the English teachers the students in your class will be present. We have prepared various interesting programs for you,including songs dances. we're very excited to hear your speech then. Hope you can join us have some fun.

  Looking forward to your early reply.

  Yours,

  Li Hua

  想获取更多关于成人高考学历的相关资讯,如成人高考报名方式、考试时间、报考条件、备考知识、相关新闻等,敬请关注河北成考网(www.ckw.hb.cn/)。如果您还对成考本科学历或者其他问题存有疑问的话,可以联系我们的在线咨询老师

注:详细内容及信息以河北省教育招生考试院为准

未经授权不得转载,如需转载请注明出处。

转载请注明:文章转载自 河北成考网 [http://www.ckw.hb.cn/]
本文关键词: 河北成考   成考高起点英语  
本文地址:http://www.ckw.hb.cn/show-447-5524-1.html

上一篇:2019年河北成考高起点《中医综合》模拟试题三
下一篇:2019年河北成考高起点数学不等式证明策略练习题01

河北成人高考提升便捷服务

【考试时间:10月26、27日】

河北成考报名入口 成人高考录取查询入口
距2019全国成人高考:仅剩 8
【请广大考生提前备考】
加入河北成考公众号
河北成考网
微信公众号
(扫一扫加入)
加入河北成考交流群

扫一扫加入微信交流群

与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。