考生在线咨询

河北成考网微信公众号 河北成考网微信公众号
返回顶部∧
    欢迎访问河北成考网! 本网站为民间交流网站,主要为广大考生提供报考指导服务,网站信息仅供学习交流使用,官方信息以河北省教育考试院www.hebeea.edu.cn为准。
  • 咨询电话:15383996640
城市:
成考系统:
所在位置:河北成考网 > 复习资料 > 学位英语 > 正文

2020年河北成人高考学位英语备考模拟试题二

2020-06-24 14:32:37   来源:河北成考网    点击:
作者:熊老师

  【导读】想要拿学位证一般需要参加河北成人高考学位英语考试,为此下面河北成考网整理了2020年河北成人高考学位英语备考模拟试题二,供各位考生们练习。

  I. 词汇与结构 (Vocabulary and Structure) 20%

  Directions: There are 40 incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one answer that best completes the sentence. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  1) The hall has a _A_ for more than 800 people.

  A. capability B. capacity C. breadth D. apparatus

  2) This law _D_ the number of accidents caused by children running across the road when they get off the bus.

  A. intending to reduce B. intended reducing

  C. intends reducing D. is intended to reduce

  3) They _A_ yesterday because of a trifle.

  A. fell out B. fell behind

  C. fell through D. fell in with

  4) Mrs. Lackey was awakened by the ringing of the bedside phone 12 hours after her

  husband’s boat had been _A_.

  A. wrecked B. decayed

  C. collapsed D. fired

  5) If he had worked harder, he _C__ the exams.

  A. must have got through B. would get through

  C. would have got through D. could get through

  6) He is working hard for fear that he _A_ .

  A. should fall behind B. fall behind

  C. may fall behind D. would fall behind

  7) If each manager makes his usual speech, the meeting will be _B_ for forty-five minutes.

  A. expanded B. prolonged C. delayed D. exceeded

  8) We should be delighted to _B_ a member of the institute.

  A. have you to become B. have you become

  C. having you become D. having you to become

  9) _C_ adequate preparations, they thought it better to postpone the excursion till next week.

  A. Not to have made B. Not making

  C. Not having made D. Having not made

  10) Since the couple could not __A_ their differences, they decided to get a divorce.

  A. reconcile B. comply C. coincide D. resign

  11) China and the United States are _D__ the third and fourth largest country in size in the world.

  A. separately B. similarly

  C. especially D. respectively

  12) I __B__ a parcel several days ago. You are expected to receive it in a week.

  A. sent for B. sent off

  C. sent in D. sent away

  13) __B__ she wondered if she had made a mistake.

  A. Not until long afterwards that

  B. It was not until long afterwards that

  C. Not long until afterwards

  D. It was long afterwards until

  14) When her own studying was done, she tried to read _A_ of his books was not in use.

  A. whichever B. which C. that D. what

  15) After seeing the movie, _D_ .

  A. the book was read by him

  B. the book made him want to read it

  C. the reading of the book interested him

  D. he wanted to read the book

  16) Through long power lines electricity goes _C_ .

  A. to the place needed B. there it is needed

  C. where it is needed D. which it is needed

  17) You’d better take your umbrella with you _C_ it rains.

  A. in the case of B. in no case

  C. in case D. in any case

  18) Staying in a hotel costs _C_ renting a room in a dormitory for a week.

  A. twice as many as B. as much twice as

  C. twice as much as D. as much as twice

  19) I _B_ what he said.

  A. hardly could believe B. could hardly believe

  C. could believe hardly D. believe hardly

  20) It’s not polite to _B_ when people are talking.

  A. break into B. break in

  C. break up D. break down

  21) Were it not for friction, we _A_ to walk on this earth of ours.

  A. would not be able B. should not have been able

  C. were not able D. are not able

  22) Neither my brother nor I _A__ playing chess.

  A. enjoy B. enjoys C. are enjoying D. have enjoyed

  23) It is the first time that he has been to Shanghai, __B__?

  A. isn’t he B. isn’t it C. hasn’t he D. hasn’t it

  24) With __D__ winds, a sailing ship could outrun a steam ship.

  A. profitable B. advantageous

  C. beneficial D. favorable

  25) The peasants are in high spirits because another rich harvest is _C_ .

  A. at sight B. out of sight C. in sight D. by sight

  26) Pick me up at 8. I _A__ my bath by then.

  A. will have had B. will be having

  C. can have had D. may have

  27) We had plenty of bread, so I __A__ a loaf.

  A. needn’t have bought B. didn’t need buy

  C. needn’t buy D. needn’t to have bought

  28) Dams _B__ for centuries in different parts of the world.

  A. had been built B. have been built

  C. was being built D. were building

  29) The permission that was needed to build the roads _C__.

  A it will be granted B. was being granted

  C. was granted D. have been granted

  30) On special _A__ we usually go to an expensive restaurant.

  A. occasions B. times C. vacations D. chances

  31) She was so annoyed that she felt like _B__ with him.

  A. to argue B. arguing

  C. to have argue D. having argued

  32) I am afraid I haven’t got time to _A__ the matter right now.

  A. go into B. look for C. turn over D. clean out

  33) __D_ like a million and a half dollars had been expected to guarantee their security.

  A. Nothing B. Anything C. Everything D. Something

  34) He has _D_ on his farm.

  A. 20 head of cattles B. 20 heads of cattles

  C. 20 heads of cattle D. 20 head of cattle

  35) The red _A_ is quite popular with fashionable girls this year.

  A. blouse B. bloom C. blossom D. block

  36) Tom is _____ clever, but his brother is _A_ stupid.

  A. fairly/rather B. rather/fairly

  C. rather/quite D. quite/fairly

  37) She is well known __D__ .

  A. not only her kindness but also her understanding

  B. not only for her kindness but also her understanding

  C. for not only her kindness but also for her understanding

  D. not only for her kindness but also for her understanding

  38) We could not pull apart two plates which __C__ a vacuum.

  A. removed B. substituted C. enclosed D. replaced

  39) My cat would not have bitten the toy fish, __D_ it was made of rubber.

  A. if she has known B. she should have known

  C. if she knew D. had she known

  40) The company __C__ a rise in salary for years, but nothing has happened yet.

  A. is promised B. is promising

  C. has been promising D. promised

  II. 辨别错误 (Error Identification) 10%

  Directions: There are 10 sentences in this part. For each sentence there is one error among the four choices marked A, B, C and D. Choose the one answer that indicates the error. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  41) The treaty, which the OECD hopes to be drafted by the end of the year, would need to be

  A B

  backed by new laws in each member country, criminalizing bribery abroad.

  C D

  42) Without the fundamental discoveries and understanding provided by science,

  A

  technology would be a hit-or-miss affair, lacking direction and making a little progress.

  B C D

  43) 58 percent of people were asked thought that the advertising of tobacco and alcohol

  A B C

  should be banned.

  D

  44) While the general public tend to agree that animals should be treated well, most people

  A B

  are unlikely to give up eating meat or wear clothes made of leather and wool.

  C D

  45) Having been practiced for so long, the New York baseball team stands a chance of

  A B C D

  winning the World Series this year.

  46) The action of market forces means that the price of something goes up if the demand

  A B C

  for it rises and the supply available remain constant.

  D

  47) Faced with the possibility of a water shortage during the summer months, Beijing has

  A B

  asked their citizens to limit their use of water.

  C D

  48) The new form of lively, interactive software is that could finally turn the computer

  A B

  into the high-tech-learning tool as it was always expected to be.

  C D

  49) With cars, many people are now able to enjoy their leisure time to the full by making a

  A B

  trip to the countryside or seaside at weekends instead of confined to their immediate

  C D

  neighborhood.

  50) The size and visibility of a big company usually assures unwanting attention, and

  A B

  labor activists pile on, in part, to help boost union membership by taking on a giant.

  C D

  III. 完形填空 (Cloze) 15%

  Directions: There are 15 blanks in the following passage. For each blank there are four choices marked A), B), C) and D) below the passage. You should choose the one that best fits into the passage. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  One crossing of the Atlantic is very much like another; and people who cross it frequently do not make the voyage for the 51 of its interest. Most of us are quite happy when we feel tired enough to go to bed and pleased when the journey 52 . On the first night this time I felt especially lazy and went to bed 53 earlier than usual. When I arrived in my cabin, I was surprised 54 that I was to have a companion during my trip. I expected 55 but there was a suitcase 56 mine in the opposite corner. I wondered who he could be and what he would be like. Soon afterwards he came in. He was the sort of man you might meet ___57_ , except that he was wearing 58 good clothes that I made up my mind that we would not get on well together 59 and did not say a single word to him.

  I suppose I slept for several hours because when I woke up it was the middle of the night. I felt cold but covered 60 as well as I could and tried to go back to sleep. Then I realized that a draught was coming from somewhere. I got up 61 the door but found it already locked from the inside. The cold wind was coming from the window opposite. I crossed the room and 62 the moon shone through it on to the other bed. __63__ there. It took a minute or two to 64 the door myself. I realized that my companion 65 through the window into the sea.

  51) A. reason B. motive C. cause D. sake

  52) A. is achieved B. finish C. is over D. is in the end

  53) A. quite B. rather C. fairly D. somehow

  54) A. for seeing B. that I saw C. at seeing D. to see

  55) A. being lonely B. to be lonely C. being alone D. to be alone

  56) A. like B. as C. similar D. the same that

  57) A. in each place B. for all parts C. somewhere D. anywhere

  58) A. a so B. so C. such a D. such

  59) A. whoever he was B. whoever was he

  C. however he was D. however was he

  60) A. up me B. up myself

  C. up to myself D. myself up

  61) A. to shut B. for shutting

  C. in order that I shut D. so as for shutting

  62) A. while doing like that B. as I did like that

  C. as I did so D. at doing so

  63) A. It was no one B. There was no one

  C. It was anyone D. There was anyone

  64) A. remind to lock B. remember to lock

  C. remind locking D. remember locking

  65) A. had to jump B. was to have jumped

  C. must have jumped D. could be jumped

  Key

  51. D. 52. C. 53. B. 54. D.

  55. D. 56. A. 57.D. 58. D.

  59. A. 60. D. 61. A. 62. C.

  63. B. 64. D. 65. C.

  IV. 阅读理解 (Reading Comprehension) 30%

  Directions: There are three reading passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choicer and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  Passage 1

  Tom, at 53, was a very successful man. He had worked up a first class business, married a charming woman and built himself a good house in the London suburbs, that was neither so modern, nor so conventional . He had good taste. His son, Bob, 19, was doing well at Oxford; his daughter, April, aged 16, who was at a good school, had no wish to use make-up or wear low dresses. She still considered herself too young for these things. Yet she was happy, affectionate and thoroughly enjoyed life. All the same, for some time, Tom had been aware that he was working hard for very little. His wife gave him a quick kiss in the morning when he left for the office and, if she was not at a party, a quick kiss in the evening when he came home. It was obvious her life was completely filled with the children, her clothes, with keeping her figure slim, with keeping the house clean and smart, with her charities, her tennis and her friends, and parties.

  The children were even busier – the boy with his work, and with his own friends, the girl with hers. They were polite to Tom but if he came into the room when they were entertaining a friend there was at once a feeling of constraint. Even if they were alone together, he saw that when he came upon them they were slightly embarrassed and changed the subject of their conversation. Yet they didn’t seem to do this when they were with their mother. He would find them all three, for instance, laughing at something, and when he came in they would stop laughing and stare at him.

  66) From the passage we understand that Tom was ______D_____ .

  A. a successful business man who lived in a town

  B. not very successful but lived in a nice house

  C. was a builder who lived in the suburbs

  D. was a successful man who had built his own house

  67) What does the writer tell us about Tom’s daughter, April? B

  A. She was too young to enjoy life.

  B. She was happy and loved life.

  C. She was very sophisticated.

  D. She was good at school.

  68) Tom knows his wife is not very interested in him because _____B____ .

  A. she is always doing housework

  B. she pays him no attention except to kiss him sometimes

  C. she is always playing tennis

  D. she is only interested in clothes and make-up

  69) How did the children behave towards Tom when they were with friends?C

  A. They were pleased and informal.

  B. They were rude and formal.

  C. They were polite and embarrassed.

  D. They were polite and relaxed.

  70) What do the family often do when Tom comes into the room?D

  A. They start laughing and look at him.

  B. They stop talking and look embarrassed.

  C. They start talking and laughing.

  D. They stop laughing and look at him.

  Passage 2

  Normally a student must attend a certain number of courses in order to graduate, and each course which he attends gives him a credit which he may count towards a degree. In many American universities the total work for a degree consists of thirty-six courses each lasting for one semester. A typical course consists of three classes per week for 15 weeks: while attending a university a student will probably attend four or five courses during each semester. Normally a student would expect to take four years attending two semesters each year. It is possible to spread the period of work for the degree over a longer period. It is also possible for a student to move between one university and another during his degree course, though this is not in fact done as a regular practice.

  For every course that he follows a student is given a grade, which is recorded, and the record is available for the student to show to prospective employers. All this imposes a constant pressure and strain of work, but in spite of this some students still find time for great activity in student affairs. Elections to positions in student organizations arouse much enthusiasm. The effective work of maintaining discipline is performed by students who advise the academic authorities. Any student who is thought to have broken the rules, for example, by cheating has to appear before a student court. With the enormous number of students, the operation of the system does involve a certain amount of activities. A student who has held one of these positions of authority is much respected and it will be of benefit to him later in his career.

  71) Normally a student would at least attend ____B___ classes each week.

  A. 36 B. 20

  C. 12 D. 15

  72) According to the first paragraph an American student is allowed

  ___B___ .

  A. to live in a different university

  B. to take a particular course in a different university

  C. to live at home and drive to classes

  D. to get two degrees from two different universities

  73) American university students are usually under pressure of work

  Because ____A____.

  A. their academic performance will affect their future careers

  B. they are heavily involved in student affairs

  C. they want to observe university discipline

  D. they want to run for positions of authority

  74) Some students are enthusiastic for positions in student organizations

  Probably because ___C__.

  A. they hate the constant pressure and strain of their studies

  B. they will then be able to stay longer in the university

  C. such positions help them get better jobs

  D. such positions are usually well paid

  75) The student organizations seem to be effective in ____B___.

  A. dealing with the academic affairs of the university

  B. ensuring that the students observe university regulations

  C. evaluating students’ performance by bringing them before a court

  D. keeping up the students’ enthusiasm for social activities

  Passage 3

  We find that bright children are rarely held back by mixed-ability teaching. On the contrary, both their knowledge and experiences are enriched. We feel that there are many disadvantages in grading pupils. It does not take into account the fact that children develop at different rates. It can have a bad effect on both the bright and the not-so-bright child. After all, it can be quite discouraging to be at the bottom of the top grade!

  Besides, it is rather unreal to grade people just according to their intellectual ability. This is only one aspect of their total personality. We are concerned to develop the abilities of all our pupils to the full, not just their academic abilities. We also value personal qualities and social skills, and we find that mixed-ability teaching contributes to all these aspects of learning.

  In our classrooms, we work in various ways. The pupils often work in groups: this gives them the opportunity to learn to co-operate, to share, and to develop leadership skills. They also learn how to cope with personal problems as well as learning how to think, to make decisions, to analyze and evaluate, and to communicate effectively. The pupils learn from each other as well as from the teacher.

  Sometimes the pupils work in pairs; sometimes they work on individual tasks and assignments, and they can do this at their own speed. They also have formal class teaching when this is appropriate. We encourage our pupils to use the library, and we teach them the skills they need in order to do this efficiently. An advanced pupil can do advanced work: it does not matter what age the child is. We expect our pupils to do their best, not their least, and we give them every encouragement to attain this goal.

  76) In the passage the author’s attitude towards “mixed-ability teaching” is ____C___.

  A. critical B. questioning C. approving D. objective

  77) By “held back” ( line 1) the author means “____D____”.

  A. made to remain in the same classes

  B. forced to study in the lower classes

  C. drawn to their studies

  D. prevented from advancing

  78) The author argues that a teacher’s chief concern should be the development of the student’s ____B___.

  A. personal qualities and social skills

  B. total personality

  C. learning ability and communicative skills

  D. intellectual ability

  79) Which of the following is NOT MENTIONED in the third paragraph? D

  A. Group work gives pupils the opportunity to learn to work together

  with others.

  B. Pupils also learn to develop their reasoning abilities.

  C. Group work provides pupils with the opportunity to learn to be

  capable organizers.

  D. Pupils also learn how to participate in teaching activities.

  80) The author’s purpose in writing this passage is to ____A___.

  A. argue for teaching bright and not-so-bright pupils in the same class

  B. recommend pair work and group work for classroom activities

  C. offer advice on the proper use of the library

  D. emphasize the importance of appropriate formal classroom teaching

  V. 英汉翻译 (English-Chinese Translation)15%

  Directions: In this part there are five sentences for you to translate into Chinese. Then write the translation on the Answer Sheet.

  81) I smoke a lot more heavily than I used to.

  A:我现在抽烟抽得比过去厉害的多了。

  82) In the 1880s the United States was a land sharply divided between the immensely wealthy and the very poor.

  A:在十九世纪八十年代,美国是个极富和超贫分明的国家。

  83) Some plants are so sensitive to pollution that they can only survive in a perfectly clean environment.

  A:有些植物对污染很敏感,他们只有在极其洁净的环境下生存。

  84) Social support consists of the exchange of resources among people based on their interpersonal ties.

  A:社会支持包括基于他们的人际纽带的资源的交换。

  85) At this workshop, we are merely going to present some of the problems that have come up in our economic development, and then leave it to the experts to find out causes and work out solutions.

  A:在这次研讨会上,我们将仅仅提出在经济发展过程中出现的若干问题,然后由专家去发现问题的症结并寻找解决问题的方案。

  VI. 写作(Writing)10%

  Directions: For this part, you are allowed twenty (20) minutes to write a composition on the topic No Pains, No Gains. You should write 100-120 words and you should base your composition on the outline (given in Chinese) below:

  1. 不努力就不能完成伟大事业。

  2. 勤奋是成功的关键因素。

  3. 懒惰导致的恶果。

  【结尾】以上是关于“2020年河北成人高考学位英语备考模拟试题二”的全部内容,想获取更多关于河北省成人高考的相关资讯,如河北成考报名时间、报考条件、成绩查询、成考专业、成考答疑等,敬请关注河北成考网(www.ckw.hb.cn/)。

成考倒计时

334

立刻定制专属提升方案

获取方案 OR 点我咨询 点我关注 点我加群

河北成考网申明:

(一)由于各方面情况的调整与变化本网提供的考试信息仅供参考,敬请以教育考试院及院校官方公布的正式信息为准。

(二)本网注明信息来源为其他媒体的稿件均为转载体,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如有内容与版权问题等请与本站联系。联系方式:邮件429504262@qq.com

未经授权不得转载,如需转载请注明出处。

转载请注明:文章转载自 河北成考网 [http://www.ckw.hb.cn/]
本文关键词: 河北成人高考   学位英语备考模拟试题  
本文地址:http://www.ckw.hb.cn/show-2510-7572-1.html

上一篇:2020年河北成人高考学位英语备考模拟试题一
下一篇:2020年河北成人高考学位英语备考模拟试题三

河北成人高考提升便捷服务
距2021全国成人高考:还有 334
【请广大考生提前备考】